Over mezelf

 

 

Met mijn eigen handen iets maken maakt me gelukkig. Als kind was dat al zo en dat is altijd gebleven. Naast mijn werk in de gezondheidszorg ben ik voortdurend met mijn creatieve ontwikkeling bezig geweest. Cursussen en workshops in verschillende technieken:  tekenen, schilderen, keramiek, druktechnieken en 8 jaar geleden: het vilten.

Het werken in de hulpverlening en het creëeren met je eigen handen,  heb ik in mijn werk als creatief therapeut beeldend kunnen combineren. Hierover vertel ik meer op mijn andere website: www.martjevisser.info.

Met het vilten ben ik nu het meest bezig. Het materiaal is zo uitnodigend: ruwe wol zo van het schaap en ook de gewassen en geverfde wol. Maar bovenaf is het, het proces van het vilten: losse vezels uitleggen en dan met water zeep en je handen er een geheel van maken.

In de viltwerken en viltkunst zijn heel verschillende stijlen te onderscheiden.Mijn stijl zou ik nu omschrijven als stoer en stevig, veelal kleurrijk.

Met mijn wolwerk wil ik zelf prettig bezig zijn en daarmee beteken ik volgens mij ook wat voor anderen: anderen vinden dat leuk om te zien en horen en het kan hen inspireren. Door wol van schapen uit de regio te gebruiken geef ik dit product een meerwaarde.